Ωραίο χαμόγελο…

…υψηλή αυτοπεποίθηση, γοητεία, ομορφιά,
υγεία, καλή διάθεση, εντυπωσιακή παρουσία!

Τα θέλω;

Μικρές αλλαγές
ή ολική αναδόμηση ;

Η πρώτη εντύπωση είναι συνήθως αυτή που μένει.

Ένα ωραίο πρόσωπο, ένα φωτεινό βλέμμα κι ένα όμορφο χαμόγελο κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις σε μια πρώτη επαφή κι ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή μας είτε πρόκειται για επαγγελματικές είτε για προσωπικές σχέσεις.

Κάνετε το τεστ σ’ αυτή τη σελίδα για να ανακαλύψετε εάν με την αλλαγή του χαμόγελού σας μπορείτε να αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση που ψάχνετε.

Κάντε το τεστ και δείτε αν χρειάζεστε μια αλλαγή στο χαμόγελό σας!

 1. Έχετε αυτοπεποίθηση όταν χαμογελάτε;
  Ναι  Όχι
 2. Καλύπτετε ποτέ με το χέρι σας το στόμα σας όταν χαμογελάτε;
  Ναι  Όχι
 3. Οι φωτογραφίες σας είναι καλύτερες από τη μια πλευρά του προσώπου σας;
  Ναι  Όχι
 4. Υπάρχει κάποιος που πιστεύετε πως έχει καλύτερο χαμόγελο από εσάς;
  Ναι  Όχι
 5. Κοιτάζετε τα μοντέλα στα περιοδικά και εύχεστε το χαμόγελο σας να έμοιαζε με το δικό τους;
  Ναι  Όχι
 6. Όταν κοιτάζετε το χαμόγελο σας στον καθρέφτη βλέπετε κάποια ατέλεια στα δόντια ή τα ούλα σας;
  Ναι  Όχι
 7. Εύχεστε τα δόντια σας να ήταν πιο λευκά;
  Ναι  Όχι
 8. Είστε ικανοποιημένοι με την εμφάνιση που έχουν τα ούλα σας;
  Ναι  Όχι
 9. Φαίνονται πολύ ή λίγο τα δόντια σας όταν χαμογελάτε;
  Ναι  Όχι
 10. Φαίνονται πολύ ή λίγο τα ούλα σας όταν χαμογελάτε;
  Ναι  Όχι
 11. Σας Φαίνονται τα δόντια σας πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά;
  Ναι  Όχι
 12. Σας φαίνονται τα δόντια σας πολύ φαρδιά ή πολύ στενά;
  Ναι  Όχι
 13. Σας φαίνονται τα δόντια σας πολύ τετράγωνα ή πολύ στρογγυλά;
  Ναι  Όχι
 14. Σας αρέσει το σχήμα των δοντιών σας;
  Ναι  Όχι

Εάν απαντήσατε “Όχι” σε κάθε ερώτηση εκτός από τις 1 ,8 και 14, είστε ευχαριστημένοι με το χαμόγελο σας

Διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας!

Μπορούμε να σας δώσουμε το χαμόγελο που ονειρεύεστε!

Τρόποι αλλαγής
χαμόγελου

Λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια υπηρεσία με αυξανόμενη ζήτηση στον οδοντιατρικό χώρο. Υπάρχει όμως μια ανησυχία από την πλευρά των ασθενών για το αν επηρεάζεται η υγεία των δοντιών τους και αν συμβαίνουν κάποιες αμετάκλητες βλάβες στους οδοντικούς ιστούς.

Αν η λεύκανση γίνει ακολουθώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας σύμφωνα με το πρωτόκολλο εφαρμογής της από τον οδοντίατρο και με υλικά εγκεκριμένα από τους αρμόδιους φορείς δεν προκαλεί καμία ζημιά στους οδοντικούς και περιοδοντικούς ιστούς. Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή του περιστατικού (δεν λευκαίνουν τα δόντια όλων των ασθενών το ίδιο θεαματικά και αποτελεσματικά ούτε το ίδιο εύκολα).

Ο οδοντίατρος είναι ο κατάλληλος να κρίνει και να αποφασίσει ποια τεχνική και μέθοδος είναι η καταλληλότερη για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και να μας ενημερώνει εξ’ αρχής για το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μπορεί κατά τη διάρκεια της λεύκανσης να παρουσιαστούν κάποια μικροπροβλήματα ( όπως ευαισθησία των δοντιών ή κάποιο μικρό έγκαυμα στα ούλα) τα οποία όμως παρέρχονται σε μικρό διάστημα και αποκαθίσταται η υγεία των ιστών πλήρως. Η πιθανότητα εμφάνισης αυτών των προβλημάτων είναι μεγαλύτερη όταν από μόνοι μας προχωρούμε στην χρήση προϊόντων λεύκανσης τα οποία έχουν επιλεγεί με λάθος κριτήρια (χαμηλή τιμή, μικρός συνολικός χρόνος για την επίτευξη του αποτελέσματος, ψευδείς συχνά υποσχέσεις για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων κ.λ.π. )

Η λεύκανση στο ιατρείο είναι πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική και κυρίως πιο ασφαλής.

Τεχνικές λεύκανσης

 • Η λεύκανση μπορεί να γίνει με εξατομικευμένους νάρθηκες λεύκανσης που παίρνει ο ασθενής στο σπίτι μαζί με το αντίστοιχο λευκαντικό υλικό. Η διαδικασία κρατάει γύρω στις 14 ημέρες και η λεύκανση των δοντιών είναι προοδευτική
 • Μπορεί να γίνει στο ιατρείο με τη χρήση ισχυρότερου λευκαντικού παράγοντα για πιο γρήγορο αποτέλεσμα
 • Μπορεί να γίνει με τη χρήση laser και ειδικό λευκαντικό υλικό. Το αποτέλεσμα και εδώ είναι γρήγορο
 • Τέλος ανάλογα με το περιστατικό μπορεί να επιλεγεί κάποιος συνδυασμός των παραπάνω τεχνικών για καλλίτερο αποτέλεσμα

Bonding

Το bonding είναι μία τεχνική ελάχιστης παρέμβασης στα δόντια.

Χρησιμοποιούνται υλικά στο χρώμα των δοντιών με την τεχνική της συγκόλλησης και γίνεται τροποποίηση του σχήματος των δοντιών προς το επιθυμητό σχήμα. Συνήθως προηγείται ένα ραντεβού κατά το οποίο λαμβάνονται αρχικά αποτυπώματα και δημιουργούνται εκμαγεία αρχικής κατάστασης. Σχεδιάζονται οι αλλαγές επί των εκμαγείων, δοκιμάζονται τα νέα σχήματα στο στόμα και μετά γίνεται η τελική εφαρμογή στο στόμα ( βλέπε δοκιμαστικό χαμόγελο ).

Είναι μια τεχνική η οποία είναι γρήγορη, οικονομική με πολύ ωραίο και άμεσο αποτέλεσμα, ιδιαίτερα ασφαλής για άτομα νεαρή ηλικίας (όπου καλό είναι να αποφεύγεται η εκτεταμένη παρασκευή των δοντιών ).

Η παρέμβαση με το bonding μπορεί να αφορά την αλλαγή σχήματος μόνο ή την αλλαγή ταυτόχρονα και του χρώματος των δοντιών. Στην τελευταία περίπτωση είναι απαραίτητο να γίνει επέμβαση σε όσα δόντια τουλάχιστον φαίνονται στο χαμόγελο.

Όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να διορθωθούν αισθητικές ατέλειες στα πρόσθια δόντια και να αποκαταστήσει ο ασθενής ένα όμορφο και αρμονικό χαμόγελο.

Παρουσιαζουν πολλά πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα όταν συγκριθούν με την κυρίαρχη εναλλακτική επιλογή που είναι οι όψεις πορσελάνης. Στα πλεονεκτήματα μπορούν να συμπεριληφθούν η ευκολία τοποθέτησης, η οποία τις περισσότερες φορές είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί ούτε αναισθησία, ο ελάχιστος τροχισμός του δοντιού, η αμεσότητα στην κατασκευή, η δυνατότητα της άμεσης ή ετεροχρονισμένης επιδιόρθωσης ή αλλαγής χρώματος και σχήματος και κυρίως το κόστος το οποιο είναι σχετικά μικρό.

Συνήθως όταν επιλέγουμε να κάνουμε αλλαγή χαμόγελου με όψεις ρητίνης παρεμβαίνουμε σε έξι ή περισσότερα δόντια ανά γνάθο. Εξι είναι το ελάχιστο. Συνήθως ο αριθμός καθορίζεται από τον αριθμό των δοντιών που αποκαλύπτονται στο έντονο χαμόγελο.

Απαιτούνται συνήθως δύο ραντεβού για να ολοκληρωθεί ένα περιστατικό έξι έως οκτώ όψεων.Στο πρώτο ραντεβού λαμβάνονται στοιχεία (φωτογραφίες αρχικές, ακτινογραφίες αρχικά αποτυπώματα για διαγνωστικό κέρωμα). Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό του περιστατικού και τη διαμόρφωση του νέου σχήματος των δοντιών επί του εκμαγείου.Στο δεύτερο ραντεβού, ο ασθενής δοκιμάζει το νέο του χαμόγελο (τεχνική mock-up)που ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά.Ακολουθεί η επιλογή του χρώματος και η διαδικασία με συμμετοχή και του ασθενή και στη συνέχεια αρχίζει η κατασκεύη των όψεων άμεσα σε κάθε δόντι μεμονωμένα.Το περιστατικό ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία συνήθως και ο ασθενής αναχωρεί με το νέο ομορφότερο και μόνιμα λευκότερο χαμόγελο του.

Εναλλακτικά των ‘’χτιστών’’ όψεων ρητίνης υπάρχει η επιλογή προκατασκευασμένων οι οποιες συγκολλώνται επι των φυσικών δοντιών δίνοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα το οποίο όμως δεν είναι εξατομικευμένο.
Μια ακόμη επιλογή είναι η παραγγελία εξατομικευμένων όψεων ρητίνης στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο και η συγκόλληση τους στο στόμα σ’ένα επόμενο ραντεβου. Η τεχνική πλεονεκτεί στο ότι μειώνει το χρόνο του ασθενούς στο οδοντιατρείο.

Στα μειονεκτήματα των όψεων ρητίνης συγκατελέγονται η ανάγκη συντήρησης γιατι το υλικό υπόκειται σε φυσιολογική φθορά και τα μικροσπασίματα που ενίοτε παρουσιάζονταί και ίσως μικρή χρωματική αλλοίωση με το πέρασμα των ετών σε καπνιστές και ασθενείς που καταναλώνουν πολλές χρωστικές(σοκολάτες, κόκκινο κρασί κτλ). Οι φθορές αυτές όμως είναι εύκολα επιδιορθώσιμες.

Λόγω της μικρής παρέμβασης στους οδοντικούς ιστούς οι όψεις ρητίνης αποτελούν εξαιρετική επιλογή για άτομα νεαρής ηλικίας σε συνδυασμό ή μη με λεύκανση.

Όψεις πορσελάνης

Πρόκειται για λεπτές υαλοκεραμικές επιφάνειες που κατασκευάζονται στο επιθυμητό σχήμα και χρώμα και συγκολλώντας στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών. Με τις όψεις πορσελάνης ο ασθενής μπορεί να αποκτήσει σε δυο μόνο επισκέψεις ένα λευκότερο και πιο αρμονικό χαμόγελο. Η μέθοδος αυτή είναι ασφαλής, ανώδυνη και ελάχιστα παρεμβατική για το δόντι γιατί αφαιρεί ελάχιστη οδοντική ουσία και δίνει ένα μόνιμο αποτέλεσμα.

Οι όψεις πορσελάνης ενδείκνυνται για ασθενείς με ελαφρώς δυσχρωμικά δόντια που η τεχνική της λεύκανσης δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διορθώσουν δόντια με μικρές αποκλίσεις όσον αφορά στη μορφολογία τους και στη θέση τους στο φραγμό αποδίδοντας ένα συμμετρικό και αρμονικό χαμόγελο. Σε ασθενείς που επιθυμούν να διατηρήσουν το σχήμα αλλά να βελτιώσουν το χρώμα των δοντιών τους μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν. Με τις όψεις πορσελάνης μια φθαρμένη οδοντοφυΐα μπορεί να αποκτήσει ξανά ζωντάνια, λάμψη και νεανική εικόνα. Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκαταστήσουν –με τον ωραιότερο τρόπο-τα πρόσθια δόντια που έχουν ήδη εμφράξεις ρητίνης οι οποίες δεν καλύπτουν αισθητικά τον ενδιαφερόμενο.

Υπάρχουν διάφορα υλικά κατασκευής όψεων πορσελάνης, με εξέχουσα θέση μεταξύ αυτών το διπυριτικό λίθιο. Το διπυριτικό λίθιο δίνει άριστη αισθητική, υψηλή διαφάνεια, εξαιρετική λάμψη που δεν αλλοιώνεται με τον χρόνο, χρωματική σταθερότητα (δεν επηρεάζεται από την κατανάλωση χρωστικών –τσιγάρο, καφέ, σοκολάτες κτλ) και έχει την μεγαλύτερη αντοχή μεταξύ των υπολοίπων υλικών.

Η συνήθης διαδικασία για την τοποθέτηση όψεων πορσελάνης περιλαμβάνει τρείς επισκέψεις. Στην πρώτη λαμβάνονται οι αρχικές φωτογραφίες και ακτινογραφίες και καταγράφεται η αρχική κατάσταση του στόματος. Γίνεται ένας καθαρισμός των δοντιών (και αν απαιτείται γίνεται θεραπεία περιοδοντίου) και λαμβάνονται τα πρώτα μέτρα για την μελέτη του χαμόγελου και το σχεδιασμό του ΝΕΟΥ χαμόγελου. Στη δεύτερη επίσκεψη δοκιμάζεται το νέο χαμόγελο (δεν έχει προηγηθεί καμία παρέμβαση στα δόντια )και μετά από την αποδοχή του από τον ασθενή ακολουθεί η απαραίτητη παρασκευή των δοντιών και η λήψη των τελικών μέτρων.

Στο ιατρείο μας η διαδικασία αυτή γίνεται όχι με την κλασική τεχνική με την χρήση σιλικόνης και αποτυπωτικών δισκαρίων αλλά με καταγραφή με ενδοστοματικό scanner και άμεση απεικόνιση της κατάστασης στον υπολογιστή από όπου και ολοκληρώνεται με ψηφιακό τρόπο η διαδικασία (αυτή η μέθοδος είναι πιο άνετη για τον ασθενή, πιο γρήγορη και παρέχει άριστη ακρίβεια αποτύπωσης που σημαίνει άριστη εφαρμογή των εργασιών στο στόμα του ). Ο ασθενής αποχωρεί από το ιατρείο με προσωρινές αποκαταστάσεις –αντίγραφο της νέας κατάστασης που καλύπτουν τις αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις του.

Στην τρίτη επίσκεψη αφαιρούνται οι προσωρινές αποκαταστάσεις και τοποθετούνται οι όψεις πορσελάνης και εδώ τελειώνει το περιστατικό. Χωρίς άγχος, χωρίς αγωνία για το αποτέλεσμα και χωρίς εκπλήξεις…

Ο ασθενής αποχωρεί από το ιατρείο ευχαριστημένος και χαμογελαστός.

Ολοκεραμικές στεφάνες

Empty section. Edit page to add content here.

Ορθοδοντική

Ορισμένες φορές προκειμένου να αποδώσουμε ένα όμορφο και φυσικό χαμόγελο και ιδιαίτερα σε νεαρούς ασθενείς με εκτεταμένες αποκλείσεις των δοντιών συστήνουμε πρώτα ορθοδοντική θεραπεία. Συχνά όταν δεν υπάρχουν ταυτόχρονα και βλάβες στα δόντια αλλά τα αισθητικό πρόβλημα προκύπτει μόνο από την κακή θέση των δοντιών στο στόμα η ορθοδοντική ολοκληρώνει και τη θεραπεία.

Αν όμως υπάρχουν ταυτόχρονα και βλάβες ( τερηδόνες, αντιαισθητικές παλιές εμφράξεις, κατάγματα κλπ ) γίνεται παρέμβαση για αποκατάσταση της αισθητικής μετά το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας. Υπάρχει και το ενδεχόμενο εξ’αρχής να προγραμματιστει ορθοδοντική μετακίνηση των δοντιών προς μια ευνοΪκότερη θέση ετσι ώστε η προσθετική παρέμβαση να είναι η μικρότερη δυνατή (μικρότερη αποκοπή υγιών οδοντικών ιστών για χάρη της αισθητικής).

Το κάθε περιστατικό αξιολογείται ξεχωριστά και ενημερώνεται ο ασθενής από τον ορθοδοντικό για την πορεία και τη διάρκεια της θεραπείας η οποία είναι μεγαλύτερη χρονικά αλλά λύνει αιτιολογικά το πρόβλημα του.

Χειρουργική παρέμβαση

Όχι πολύ συχνά αλλά κάποιες φορές συνυπάρχουν σκελετικά προβλήματα τα οποία μπορεί να ενέχονται σε ένα μη αρμονικό χαμόγελο. Όταν διαγνωσθεί τέτοια περίπτωση προηγείται η χειρουργική θεραπεία και ακολουθεί η προσθετική – αισθητική αποκατάσταση.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από μια απλή διευθέτηση των μαλακών ιστών που αγκαλιάζουν τα δόντια, διαμόρφωση του υποκείμενου οστού, τοποθέτηση εμφυτευμάτων κλπ. ακολουθεί μια χρονική περίοδος αναμονής που ολοκληρώνεται η επούλωση των ιστών και η σταθεροποίηση τους στη νέα θέση και σε δεύτερο χρόνο ολοκληρώνεται η αισθητική αποκατάσταση.

Μια δοκιμή θα σας δείξει τι μπορούμε να κάνουμε για σας.

Στο πρώτο ραντεβού γίνεται η λήψη φωτογραφιών και αποτυπωμάτων, ακολουθεί μελέτη και σχεδιασμός του νέου χαμόγελου. Ο σχεδιασμός και η παρουσιάση του νέου χαμόγελου γίνεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και τρισδιάστατα πάνω στα εκμαγεία (wax-up) όπου ο ασθενής μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα την αρχική και την τελική εικόνα του χαμόγελου του καθώς και την έκταση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν από την πλευρά του οδοντιάτρου.

Το δεύτερο ραντεβού ολοκληρώνεται με την αναδιαμόρφωση των δοντιών στο στόμα (mock – up) του ασθενούς με υλικά που δεν προκαλούν καμία φθορά στα δόντια του και αποδίδουν την αισθητική. Μπορεί να αναχωρήσει από το ιατρείο με το νέο προσωρινό του χαμόγελο και να αποφασίσει σε μέσα σε 3 μέρες αν θέλει να προχωρήσει η διαδικασία. Με την τεχνική αυτή εξανεμίζεται και το άγχος του ασθενούς για το τελικό αποτέλεσμα, αφού ξέρει από την αρχή ποια θα είναι η τελική του εικόνα.

Χαμογελάστε στη ζωή,
θα σας το ανταποδώσει!!

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα